Lara Croft and the Guardian of Light HD – iPad

Det senaste spelet om och med Lara Croft tar ett kliv bakåt, inte för att det är dåligt, utan för att man försökt fånga känslan från de tidiga Tombraider spelen. Guardian of Light är faktiskt ett riktigt lyckat spel, förutsatt att du kan ha överseende med en del små tekniska blundrar.

Utvecklaren har inte nöjt sig med att bara göra om ett Tombraiderspel, man har kastat in en riktigt bra story, man har lagt mycket jobb på detaljer och grafik. Banorna är riktigt bra gjorda, designen är genomtänkt och intressant.

På vägen genom ditt äventyr måste du lösa gåtor för att öppna portar, klättra, ta dig mellan olika plattformar och mycket annat. Någon gång ibland visar kontrollerna och kameravinkeln sina dåliga sidor men det är ingenting som spelar någon större roll, det är i alla fall inte såpass jobbigt att det påverkar min uppfattning om spelet.

Du kan spela co-op med en kompis över blåtand eller online. Den andra spelaren får då spela Totec, Laras kompis, och ni får använda era färdigheter för att tillsammans ta er genom spelet.

Det finns rapporter som säger att spelet ofta crashar på tidigare hårdvara, typ iPod Touch, andra generationen. På nyare hårdvara, typ min iPad, fungerar det utmärkt och det var faktiskt mycket bättre än jag väntade mig.

Betyg: ★★★★☆

Lara Croft and the Guardian of Light™ (AppStore Link) Lara Croft and the Guardian of Light™
Developer: SQUARE ENIX Ltd
Rated: 12+
Price: 49,00 kr .

Kommentera

Skriv gärna en kommentar. Vänligen håll dig till ämnet och använd vårdat språk.