iPhone till din BluRay!

Universal Studios, ja, ni läste rätt, stora stygga(?) film Universal Studios, har insett att det händer saker utanför Hollywood och att dom måste försöka hänga med när det händer saker. Samtidigt vill dom öka försäljningen av sina filmer i BluRay-formatet, något som verkar gå lite trögt (även om dagsfärska siffror säger att BluRayförsäljningen ökar).

Därför har det varit spännande att se om filmbolagen har för avsikt att komma med några extra godsaker som ökar värdet på BluRay-varianterna av sina filmer gentemot DVD-versionerna.

Missförstå mig inte nu, bild och ljud blir mycket bättre med BluRay, men frågan är om det är fler än bara de mest hängivna entusiasterna som är villiga att betala så mycket som dubbelt så mycket i vissa fall för detta. Nä, jag tror inte det.

Nya lösningen tycks vara att mata på en hel del extramaterial och det är då vi kommer till Universal och deras koppling till iPhone.

I dagarna har dom nämligen släppt en applikation på Amerikanska AppStore som heter pocket BLU. Till fem BluRay-releaser på amerikanska marknaden (Bruno, Funny People, 9, American Pie Presents: The Book of Love, Public Enemies och Inglourious Basterds) så ingår nämligen några features som bara kan kommas åt via deras nya app som i grund och botten är en slags fjärrkontroll som använder sig av ditt WiFi för att accessa din BluRayspelare.

Fjärrkontrollen i sig fungerar som en vanlig fjärr, men har dessutom dessa funktioner:

Video Timeline: Sätt din telefon i landscape mode och en timeline kommer upp där du snabbt kan hoppa till en viss tidpunkt i filmen.

Mobile-To-Go: Det är detta som startar med filmerna nämnda ovan. Speciella features från filmerna kan laddas ner till din iPhone där du kan ta med det och kolla på var du vill.

Browse Titles: Kolla av vilka filmer som har dessa extra grejer, ladda ner och titta på previews med mera.

Pop-up-Keyboard: Använd ditt iPhone keyboard för att exempelvis chatta med dina kompisar. Jag gissar att detta är mest riktat till Playstation 3 ägare.

Men nu stannar det inte här. Enligt 148apps.com så har Universal för avsikt att integrera sig kraftigt med social nätverk som Facebook och Twitter. Deras tanke är att när du ser en film så ska din BluRay-spelare kunna (om man vill givetvis), uppdatera din status med vad du tittar på just nu.

Själv är jag väldigt nyfiken på appen, och om den kan göra så att min iPhone ersätter PlayStation 3 fjärrkontrollen. Tyvärr är den dock inte släppt i Sveriges appstore ännu.. bara att hoppas att det händer snart.

Kommentera

Skriv gärna en kommentar. Vänligen håll dig till ämnet och använd vårdat språk.